Yhteistyö OmaValmiuden Helena Pahkajärven kanssa tuotti VahvuuttaMieleesi-verkkokurssin

05.05.2024

Ensin hieman Helenasta, jotta pääset tutustumaan hänen näkemyksiinsä:

Helena Pahkajärven intohimo työssä on auttaa ihmisiä ja organisaatioita ratkaisemaan kuormitusperäisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen juurisyitä. Kun oireiden hoidon lisäksi vaikutetaan taustatekijöihin, tulokset ovat pysyvämpiä.

Yli 30 vuoden työkokemus fysioterapeuttina ja työfysioterapeuttina on auttanut Helenaa kokoamaan toimivat työkalut asiakkaiden innostamiseksi ja sitouttamiseksi omasta fyysisestä terveydestä huolehtimiseksi. Tärkeä palkinto työstä on, kun asiakas tulee seurantakäynnille ja kertoo kivun poistuneen tai vähentyneen niin, että on päässyt taas töihin tai rakkaan harrastuksen pariin. Kehon ja mielen yhteys on selkeä. Käänteisesti on nähtävissä, että jos mieli on alakuloinen tai ylikuormittunut, keho viestii asennoillaan tunnetiloja. Kipu voi tuntua voimakkaammalta. Mutta myös välillisesti tiedostamattomien epäergonomisten asentojen vuoksi esimerkiksi niskakipu, jännityspäänsärky tai selkäkipu voi vähitellen nostaa päätään.

Olemme Helenan kanssa pitäneet useita työpajoja ja suunnitelleet yhteistyötä ennaltaehkäisevästä palvelusta, jossa mieli ja keho voisivat jollain tavalla yhdistyä. Meidän molempien tavoite on päästä vaikuttamaan altistaviin tekijöihin jo ennen, kuin ne haittaavat psyykkistä tai fyysistä työ- ja toimintakykyä.

Tämän yhteistyön tuloksena syntyi VahvuuttaMieleesi verkkokurssi, joka on nyt saatavana https://valmius.fi/2024/05/04/vahvuutta-mieleesi/