Kehollinen luovuus

15.05.2024

Mielen ja kehon yhteys on vahvempi kuin aina huomaammekaan. Mielen luovuuden lisäksi ylläpidä ja harjoita myös kehollista luovuuttasi. Toisen hyvä on myös toisen hyväksi.

Kaipaatko esimerkiksi enemmän rasitusta viikkoosi, mutta liikuntaharrastusten lisääminen ei tunnu mahdolliselta juuri nyt? Keksi hauskoja tapoja rasittua enemmän jokapäiväisessä elämässäsi! Voitko mennä tanssien hakemaan kahvia? Siivoaisitko rempseän ottein hyvän musiikin tahdissa? Ottaisitko tiskikoneen tyhjennyksen kyykkytreeninä astia kerrallaan? Kävelisitkö varpaillasi vaatekaapille? Tai karhukävelyä? Pienet teot pitkin viikkoa virkistävät ja aktivoivat kehoasi.

Entä kaipaatko parempaa palautumista? Voitko tehdä tunnin välein 1-3 venytystä ja samalla muutaman tehostetun syvähengityksen? Tai sopiiko paremmin 3-10 minuutin sohvalla rentoutuminen antaen samalla ajatusten kulkea kehon ääriviivoja pitkin, tai kuunnellen hengityksen rauhoittumista? Joskus palautumista on aivan erilainen liikkuminen kuin työssä tai harrastuksessa. Keho pääsee kuormittumaan monipuolisesti.

Kun keho voi hyvin, on myös parempi mieli🫶

https://valmius.fi/2024/05/04/vahvuutta-mieleesi/

Uusimmat kirjoitukset VahvuuttaMieleesi- blogissa

Lue uutuuksista ensimmäisten joukossa!

Uteliaisuus - niin ihmisten kuin eläinten - mahdollistaa oppimista. Keho on uskomattoman mielenkiintoinen. Kuormitusperäisten tuki- ja liikuntaelinoireiden syy löytyy tyypillisesti muualta kuin varsinainen kipukohta. Vaatii uteliaisuutta ja ongelmanratkaisusta innostumista, jotta omahoito päästää kohdistamaan mahdollisimman tuloksellisesti.

Hei kaikki! 🌟
Uteliaisuus on yksi 24 vahvuudesta. Lapset ovat luonnostaan uteliaita, mutta voimme aikuisina myös hyötyä siitä valtavasti. Kun olemme uteliaita, mielemme pysyy virkeänä ja voimme oppia jatkuvasti uusia asioita. Tämä ei vain lisää tietämystämme, vaan myös vahvistaa mielialaamme ja yleistä hyvinvointiamme. 🌿✨
Joten anna itsesi olla...